Sidhuvudbild

Om förskolan

Mitt i mellan Marknadsvägen och Åkerbyvägen ligger Snövits Förskola. Vi har nära till skogen och till fler olika lekparker som vi besöker frekvent. Vi arbetar enligt Lpfö 18, Täby kommuns skolplan och vår egen verksamhetsplan.

Snövit består av tre avdelningar. Myran för 1-2 åringar, Humlan 2-3 åringar och Fjärilen 4-5 åringar. Vi jobbar övergripande med natur, matematik samt språk och kommunikation.

Något vi brinner för på Snövit är naturen. På Myran får de allra minsta gå ut i skogen som skogsknoppar. De är medupptäckare och utforskar naturen utifrån deras intresse och nivå.

På Humlan och Fjärilen går vi ut på Knytte. Då är våra barn medupplevare och vi utforskar naturen tillsammans så att barnen får större insikt och förståelse för naturen. Med Mulle går vi djupare än så och vår mullar blir medaktörer där vi förstärker det barnen upptäcker i sin miljö.

Matematik och språket genomsyrar allt vi gör. Vi räknar ofta och pratar mycket om matematik och i vilka former det kan uttrycka sig. Språket synliggörs i all vår verksamhet men lyfts fram i våra samlingar där vi sjunger mycket, övar på rim och ramsor samt bokstäver och alfabetet i sin helhet.

Vi är glada, engagerade och nyfikna pedagoger som lyfter fram och upp era barn så att de blir trygga, glada och kloka individer. Vi hoppas att vi ses på gården.

glada_barn.jpg